De stijl van villatuinen sluit vaak naadloos aan op de fraaie woningen. Het zijn statige, elegante tuinen met een vleugje nostalgie. Ze kenmerken zich door een groot groene vlakken, weelderige struiken en veel ruimte voor bloemen: van het vroege voorjaar tot het late najaar. Bij deze tuinen wordt veel gebruikgemaakt van prachtige zichtlijnen, die versterkt worden door groene wolkvormen en strak geknipte hagen.

Een passende villatuin

Een villatuin moet niet alleen het karakter van de woning versterken, maar moet ook functioneel zijn: wij zorgen ervoor dat het ontwerp aansluit op uw wensen en eisen. Dat kan betekenen dat er plek is voor een mooi zwembad, ruimte voor een gazon waar de kinderen kunnen spelen en verschillende terrassen om te genieten van de zon.

Ontwerp, renovatie en onderhoud

Een mooie villatuin is genieten, maar vraagt ook onderhoud. Wij verzorgen met passie voor de aanleg, renovatie of het onderhoud.

  • Onderhoud: denk aan snoei- en zaagwerk, bemesting, maaien en bestrijding van mos en alg.
  • Renovatie: nieuwe planten toevoegen en bestaand straatwerk opknappen zorgt voor een frisse uitstraling.
  • Ontwerp: ons uitgangspunt is dat de tuin elk seizoen op z’n best is.
Een mooi tuingeraamte

Als wij een tuin ontwerpen, houden we onder andere rekening met het tuingeraamte. Een aspect dat ook bij de villatuin belangrijk is. Een mooi tuingeraamte betekent dat de tuin zó opgebouwd is dat hij elk jaargetijde tot de verbeelding spreekt. Zo kan een tuin in het najaar en de winter weliswaar sober zijn, maar toch ook elegantie uitstralen.